dr. Farkas Tibor referenciái

Referenciáink, rólunk megjelent cikkek

 

Dr. Farkas Tibor szexológus állítása szerint a szex tanulható. Több mint harminc éves tapasztalata alapján tudja, hogy a szexuális zavarok jó része kétségtelenül gyógyíthatók, mivel okai csupán rossz beidegződésre, illetve reflexeltolódási problémákra vezethetők vissza. De a leggyakoribb ok, hogy a párok nem beszélnek egymással. A szex, Dr. Farkas szerint nem más, mint kommunikáció.

A Shape cikke eredetiben ITT olvasható

Másolata itt található

Beszéljünk (is) a szexről!


Mindenki azt gondolja magáról, remek szerető. Eközben annyian panaszkodnak a szexről. Hogy is van ez?

Én, bevallom, nem értem a nőket. Nem értem, hogy lehet az, hogy forró gyantát öntenek a combjuk belső részére, tövestől kitépetik a szőrt, és mégis sikítoznak, ha pókot látnak. Meggyőződésem, a legtöbb férfi hasonlóan érez a nőkkel kapcsolatban. Nem értjük, mit miért csinálnak, nem tudjuk, mit akarnak, szóval leginkább csak úszunk az árral, és úgy teszünk, mintha mindennél többet tudnánk a világon, és nyugtalanító tudatlanságunkat a macsóság évezredek alatt kialakított álarcával leplezzük. Ez annál inkább így van, minél közelebb kerülünk az ágyhoz: ha a szex szóba kerül, egy férfi mindentudó és zseniális ? de a gyakorlatban teljes sötétségben tapogatózunk. Ezért szokták megkérdezni a férfiak a nőket a szex után, hogy "jó volt??, mert tényleg fogalmunk sincs róla.

Nem mintha a nők sokkal jobban állnának. Emiatt vannak a női magazinok tele olyan cikkekkel, hogy "amire a férfiak gondolnak?, meg hogy "69 tuti tipp az ágyban.? Ezek a cikkek persze egyáltalán nem visznek közelebb az igazsághoz ? ki az, aki felizgul, ha jéghideg fagyit raknak rá, még ha le is nyalják, de nem?

Amúgy a férfiak gondolatait nem olyan nehéz kitalálni. Mivel minden nő szeretné tudni, mire is gondolnak a férfiak, elárulom, kedves olvasóim. Semmire. Mi csak megyünk az utcán, bámészkodunk ? és közben semmire se gondolunk. Ezért jövünk állandóan zavarba attól a - jellemzően női ? kérdéstől, hogy "most mire gondolsz?? Hirtelen el kell kezdenünk gondolkozni, hogy most mire is kellene gondolni - amit nőnk is helyesnek gondol - , mert különben be kellene vallanunk, hogy bizony csak bámultunk ki a fejünkből. De nem csak egymás nem ismerése az akadály egymás közt. Az is igaz, hogy a két nem egészen másképp gondol egymásra ? mások az egymás iránti elvárásaink. Erika (29, közgazdász) szerint "egy férfi legyen gyengéd és kényeztető, és érezzem magam biztonságban mellette.? András (28, menedzser) viszont már nekiugrásra másképp értelmezte a felvetést, és arra a kérdésre, mit szeret egy nőben, így válaszolt: "Ha borotvált és/vagy ha orális szexszel ébreszt."

Másmilyenek vagyunk

Az emberben felmerül a kérdés, vajon létezik-e jó szex a világon, ha a két nem ennyire eltérően viszonyul hozzá. Pedig a jó szex nagyon fontos. A szeretkezés hiánya ingerlékennyé és feszültté: stresszessé tesz bennünket, amiről köztudott, hogy a modern világ betegségeinek az egyik legfontosabb tényezője. Tehát a szex nemléte további egészségügyi problémákat is okozhat, így a gyomorfekély és szív- és érrendszeri megbetegedéseknek is melegágya lehet, bőrproblémákat, pl. ekcémát okozhat és sokan a migrént is a tisztességes szex hiányának számlájára írják.

A rossz szex miatt persze sokszor nem is magunkat kell okolnunk, hanem környezetünket és a társadalmat. Miközben nyilvánvaló, hogy mindenki mindenütt a szexualitásról beszél, aközben a társadalom nagy része még mindig nagyon prűd. Sokszor előfordul az óvodákban, hogy megbüntetik azon kisgyermekeket, akik "megmutizzák? egymásnak elsődleges nemi jegyeiket. Természetes, hogy az ilyen módon terrorizált kisgyerekek sokkal nehezebben oldják fel a gátlásaikat, és valószínűleg ez az oka annak is, hogy statisztikák szerint a nőknek mindössze 70%-a él meg orgazmust (Egy másik, még szörnyűbb statisztika szerint a nők 21%-a egyáltalán nem élvezi a szexet!) Egy egészséges nő, aki gyermekkorától kezdve gyönyört talál magában, és akinek természetes lételeme a szexualitás, hatalmas előnnyel indulhat bármely párkapcsolatban.

A szex tanulható

Azonban akkor sincs semmi baj, ha nem így nőttünk fel. Dr. Farkas Tibor szexológus állítása szerint a szex tanulható. Több mint harminc éves tapasztalata alapján tudja, hogy a szexuális zavarok jó része kétségtelenül gyógyíthatók, mivel okai csupán rossz beidegződésre, illetve reflexeltolódási problémákra vezethetők vissza. De a leggyakoribb ok, hogy a párok nem beszélnek egymással. A szex, Dr. Farkas szerint nem más, mint kommunikáció. Azonban ebben a rohanó világban az emberek egyszerűen elbeszélnek egymás mellett, és nem hallgatják meg egymást. Így történhet meg, hogy sok, több éve együtt élő párról derül ki, otthoni beszélgetésük kimerül abban, hogy "befizetted-e a számlát?, meg hogy "vettél-e tejet?. Az ilyen emberektől nem elvárható, hogy az élet más, sokkal intimebb terén, a szex mezején viszont kommunikálni tudjanak egymással.

Mondják persze, a szexről nem beszélni kell, hanem csinálni. Ez egy súlyos tévedés, ahogy Dr. Farkas ezt szexmegújító tréningjein is bebizonyítja. Válás küszöbén álló pároknak segít - mindössze egy hétvégén! -, bizonyítva, hogy még egy gyorstalpaló is elképesztő eredményekre képes. Az általa kezeltek több mint fele hosszú távon együtt marad, annak ellenére, hogy ezen a fejtágítón többnyire csak beszélgetnek. "Az embernek szavakban is pontosan meg kell tudni fogalmaznia azt, hogy mi is az, amit elvár a partnerétől, és mi az, amit nyújtani tud? ? teszi hozzá Dr. Farkas Tibor.

Milyen a jó szerető?

Ne essünk hát abba a hibába, hogy elhitetjük magunkkal, tudjuk, mit is akar a partnerünk. Sokan már a kapcsolat elején melléfognak: mivel egy hullámhosszon voltak előző partnerükkel, úgy gondolják, nem lehet baj, ha ugyanazt hozzák a jelenlegivel. Ez azonban egyáltalán nem így van. Minden embernek más és más igénye van, sőt egy embernek a szexuális kívánalmai, igényei a hangulatától függően akár naponta is változhatnak. A jó szerető tehát nem egy száraz tudást hordó, hanem egy improvizatív képességekkel rendelkező egyén, aki képes partnere minden rezdülését követni, értelmezni, és minden alkalommal képes megtalálni azt a módozatot, amely azt a gyönyörhöz juttatja. Persze eddig eljutni nem egyszerű: hosszú ideig tart, amíg úgy megismerjük partnerünket, valóban a legkisebb mozdulatából is ki tudjuk olvasni a gondolatait. A kezdeteknél a legfontosabb dolog a beszéd. Akármennyire is furcsának vagy kényelmetlennek tűnik a dolog, meg kell beszélni a másikkal azt, hogy mit is gondolnak jó szexnek. Sok szenvedést és kényelmetlen ügyetlenkedést lehet ezzel megelőzni. De ha valaki úgy érzi, erre nem képes, vagy hogy esetleg valami más hibája van, ne adja fel és keressen segítséget. A szexológia mára már tudománnyá nőtte ki magát, tehát egyáltalán nem szégyellnivaló egy szexológusnál történő látogatás. Ráadásul, a buddhista bölcsesség szerint, ha valaki tudja, hogy valamiben nem tökéletes, de afelé törekszik, hogy javítsa magát, az már fél sikert könyvelhet el. Persze ettől a két nem még mindig nem fogja megérteni egymást. A férfiaknak örök rejtély marad, hogy mit csinálnak a nők annyi ideig a fürdőszobában. Ők viszont soha nem fogják megérteni azt, hogy a férfiak például miért imádják sörrel kezükben a sportot ? nézni. De ez még nem jelenti azt, hogy nem tudunk néha egy jót szeretkezni egymással!

 
 
 
 
Forduljon a szakemberhez - Magyarországon egyedülálló módszerrel - dr. Farkas Tiborhoz
 
Termékek, amelyek segítenek fokozi a vágyat, növelni a szexualitásunkat
 
Erősítse gátizmait az urofitnesz készülékkel
 
 Erotikus videók, cd-k, dvd-k
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Dr. Farkas Tibor * Szexuálpszichológiai Szakrendelő * 8600 Siófok Karinthy Frigyes u. 1. * telefon: 06-30-940-77-59
e-mail: szex.doktor@citromail.hu